Novelltävlingen Nybakat

Erik Ersson som driver skrivarsidan nrico.se bjuder in till en novelltävling för dig som vill nå ut med ditt skrivande och bli publicerad.
Sex vinnare kommer under slutet av 2017 att publiceras i en novellantologi tillsammans med utvalda bidrag från Kreativt Skrivande 3, ht-16, vt-17.
Tävlingen sponsras av BoD Books on Demand samt Tidningen Skriva/Offside Press.

Regler:

Tävlingen består av två delmoment:

– En säljtext/skriven manuspitch på max en A4 sida
– En novell på svenska om högst 22.000 tecken inklusive mellanslag

Novellen ska göra reklam för en redan utgiven bok du skrivit eller ett tilltänkt manus. Novellen behöver inte vara ett direkt utdrag ur boken. Valfri genre, men novellen ska vara en skönlitterär text.

Novellbidraget får vara tidigare publicerat men du måste i så fall uppge var din text varit publicerad. Säljtexten måste vara unik.

Priser i årets novelltävling:

De vinnande novellerna med tillhörande säljtext kommer att publiceras i en novellantologi. Författarna till vart och ett av de publicerade bidragen kommer att få ett författarexemplar sponsrat av BoD Books on Demand.
Läs mer om olika författarpaket hos BoD.se.

1:a pris (1.000 kr i stipendie + 1 författarex av antologin)
2:a samt 3:e pris (500 kr i stipendie+1 författarex av antologin)
4:e – 6:e pris (1 författarex av antologin)

Alla sex vinnarna får dessutom:
Ett exemplar av ”Ge ut din bok”, av Johanna Wiman. En handbok för dig som vill ge ut boken själv (värde 299 kr) . Läs mer om Ge ut din bok
Prenumeration på två nummer av Tidningen Skriva, sveriges bästa magasin för författare (värde 158 kr) Läs Mer

Dessa priserna är sponsrade av Tidningen Skriva som ges ut av Offside Press.
Cashstipendiet kommer att ges som en gåva från Erik Ersson som driver skrivarsidan nrico.se

Så här skickar du in ditt bidrag

Namnge filen med ditt namn och novellens titel
Maila ditt tävlingsbidrag till erikersson@hotmail.com 
Senast den 30 september.
Märk mailet – Novelltävlingen Nybakat 2017
Bifoga ditt namn, postadress, mobilnummer och mailadress

Det går lika bra att skicka både säljtexten och novellen i samma fil eller i två olika filer, säljtexten räknas inte in i de 22.000 tecknen, men håll säljtexten till max en A4 sida i Calibri 12 punkters storlek.

De vinnande novellerna i årets novelltävling kommer att utses av Erik Ersson som driver skrivarsidan nrico.se

Målgrupp för tävlingen:

”Tävlingen riktar sig i första hand till dig som kommit en bit på väg i ditt författande och har ett nästan färdigt manus som ligger och skräpar i byrålådan. Eller så har du ett avslutat manus som valsar runt hos olika förlag men kommer tillbaka med refuseringsnoter. Det är helt okej att tävla med en riktigt häftig manuspitch och ambitionen om ett förskott. Men som vi bittert erfarit under slutkursen Kreativt skrivande 3 så är det en bra bit från en bra idé till färdigt manus, i alla fall om du inte är etablerad författare. Apropå dem så får Camilla Läckberg och Håkan Nesser gärna också vara med, men de är antagligen upptagna med annat skoj som att lyfta royalties.”

VIKTIGT OM UPPHOVSRÄTTIGHETER/PUBLICERING

Genom att skicka in novellen till årets novelltävling ger du Erik Ersson rätten att använda ditt verk (novell samt säljbrev) i antologin, både som pappersbok samt e-format.

Du behåller rätten till din egen novell och kan publicera den i andra sammanhang.

Medverkande i antologin får ingen ekonomisk ersättning men erhåller det traditionella författarexet och har möjlighet att vid ett tillfälle i samband med lanseringen köpa loss exemplar till ett lägre pris för egen försäljning.

Eventuellt överskott från försäljningen av antologin kommer att gå till marknadsföring av antologin samt min skrivarsida nrico.se