Om hemsidan:

Erik Ersson heter jag och som är mannen bakom nrico.se. Webplatsen är en del av mitt examensarbete på kursen Kreativt Skrivande 3 – Litterär gestaltning vid Luleå Tekniska universitet. Förutom att skriva ett längre skönlitterärt manus ska vi under kursen starta en författarblogg samt skapa en marknadsplan.

Vid lansering så kommer sidan fokusera på tre huvudsakliga områden.

  • Skrivtips
  • Novelltävling
  • Författarblogg

Skrivtips: Jag har ägnat större delen av mitt vuxna liv åt olika typer av skrivande. Har fuskat inom såväl journalistiskt och redaktionellt som informerande och säljande skrivande. I och med kurserna Kreativt skrivande så har jag nu även börjat ta mig an skönlitterära texter. Ett och annat har jag snappat upp under vägen, inte minst var man lär sig mer om skrivande. Inledningsvis kommer jag att fokusera på skönlitteratur då det är kursens innehåll, men jag kommer nog med tiden halka in även på andra skrivområden.

Min ambition med sidan är att:

Samla skönlitterära skrivtips, och presentera dem både på ett förenklat sätt och efterhand en fördjupad nivå

Novelltävlingen Nybakat: Som nybakad författare har du tidigare varit hänvisad till de stora förlagen, det har varit de som bestämt om du ska bli publicerad eller inte. Ibland kan det rent av ha varit av godo, alla böcker kanske inte måste publiceras. Men numer kan alla, faktiskt ganska enkelt, publicera sin egen bok.

Genom Novelltävlingen Nybakat 2017 så har du chansen att få just din novell publicerad samtidigt som du gör reklam för din bok eller ditt manus.

Om mig:

Erik ”nrico” Ersson 41 år ung sambo och enbarnsfar. Intressen: Skrivande, ekonomi och aktier, kortspelet Hearthstone, trav, zombier (statist på Batalj Event), marknadschef på Dalatravet Romme. resor, god mat, slalom, träning, craftbeer. Märk väl att jag inte skrivit ned händig snickare eller att arbeta i trädgård, men härtill är jag nödd och tvungen.

Inspirationskällor till nrico.se: Förutom all samlad information på Internet så har jag ett antal förebilder som jag lutar mig tillbaka på när jag vill lära mig nya saker inom ett nytt expertisområde. För att gilla dem (eller andra förebilder) behöver du inte ta till dig allt de säger (Inte ens det jag skriver) utan välj ut de guldkorn du har nytta av.

Inlärningsrevolutionen (Gordon Dryden & Jeanette Vos): En gång i tiden stilbildande på området hjärnforskning och inlärning. Börjar ha några år på nacken, men det är ju inte så att den mänskliga hjärnan rusat iväg på senare år. Älskar uppdelningen med en förenklande skiss till vänster och djupgående texter för den som vill läsa vidare.

Anthony Robbins:  En av modern tids stora självhjälpsgurus. Expert på hjärnprogrammering. Han dissekerar vad som krävs för att bli framgångsrik inom ett utvalt expertisområde vilket till viss del avdramatiserar svårigheterna och accelererar inlärningsprocessen. Se till att skaffa dig förebilder på det du vill lära dig mer om.

Tim Ferris: En modern Anthony Robbins som är expert på effektivisering och genvägar till Mästerskap. Det är amerikanskt så det förslår och de flesta av oss behöver inte effektivisera allt in absurdum. Extremt? Javisst, men du kan närsomhelst återgå till soffan och käka chips och kolla Netflix.

Alexander Bard: En klok man som även gillar trav kan inte ha fel. Eller jo, han kan ha fel men genom att studera historien och måla upp en modern metafysik så har han tillsammans med parhästen Jan Söderqvist lyckats förutse mycket av de fenomen vi upplever runt omkring oss i samhället idag. I händelse av att några fler av herrarnas förutsägelser skulle slå in så vet jag vilka hästar jag skulle ha bettat på.

Förenklat sagt…Du vill inte bli sittande med konsumtariatkortet när du kunde blivit nätokrat. Och du vill inte excellera i gamla kunskaper kring envägskommunikation om du är i mitten av ett kommunikativt paradigmskifte. …Skojade bara, det finns inget förenklat med Alexander Bard. Se bara till att tugga i dig och ta till dig hans visdom för en tjyvtitt in i framtiden.

Jag hoppas kunna väcka ditt intresse för det Alexander Bard kallar Participatorisk kultur.